Innovation Award Winner

BlueCross Aged Care, Box Hill

This large redevelopment of a much smaller aged care residence is a purpose built project that will cater for Australia’s aging population with innovative design that meets clinical and functional requirements. 

A key feature of the project is the importance given to the outdoor recreation areas and access to fresh air, daylight and connection to the garden. Access to nature is hugely important to general happiness, wellbeing and health for residents and staff.  The landscape design was carefully planned to coexist with the local streetscape.

Overall the facility enables residents to feel secure, maintain an enjoyable lifestyle, make personal choices, create social connections and be supported through a purposeful and active ageing process.