Residential Design Project Winner

Inbetween Architecture Townhouses, Box Hill

This project challenges the typical model of suburban townhouse development and shows that increased density and contemporary living can be achieved without compromise to the existing local neighbourhood character.

The design draws heavily on the established streetscape character and despite being overtly contemporary, the building sits comfortably in its context. Clever site planning allows for substantial open space and an engaging back yard that is well integrated with the indoor living space.

This project, through its thoughtful design and environmental considerations, provides for contemporary living and increased density without the sacrifice of amenity or disruption to the streetscape.

Photo credit: Tatjana Plitt